Az aromaterápia egy természetes gyógymód, amely rendkívül népszerű, és termékeim használatával környezetedben Te is könnyedén élvezheted hatásait.

Az aromaterápia alapjait már az ókorban ismerték és használták gyógyítási célokra vagy szertartásokra. Az aromaterápia elnevezésről és a tudatos gyógymódként való alkalmazásáról azonban csak a 20. század elejétől beszélhetünk. Egy francia vegyésznek köszönhetjük pontos leírását. Néhány társával együtt rájött, hogy a különböző olajokkal, mint például a levendulaolaj, különböző sebeket is begyógyíthatunk, ezután kezdték el a különböző olajok hatásának pontosabb vizsgálatát. A különféle illóolajok használatával azonban nem csak a különböző egészségügyi problémákat kezelhetjük, hanem nagyon sok esetben az előforduló lelki eredetű probléma tüneteit is enyhíthetjük vagy akár meg is szüntethetjük. Ilyen lehet például a levertség, a depresszió, az alvászavar, illetve a szorongás is. Az aromaterápia serkentőleg, vagy nyugtatóan hathat a szervezetünkre.

Fontos tudni, hogy valódi gyógyhatása csak a 100%-os illóolajoknak van, ezért termékeimben kizárólag magas minőségű, 100%-os illóolajakat használok a megfelelő mennyiségben.

Számtalan illóolaj létezik, de az illóolajok között itt is vannak szinte kötelezőnek mondható alapdarabok, amelyek többféle esetben alkalmazhatóak, mert jól hatnak és szinte mindenki számára kellemesen illatoznak. Ilyenek például a tömjén, a patchouli vagy a levendula, ill. a citrusfélék frissítően ható olajai. Így termékeimben főként ezeknek az olajaknak a finom elegyét élvezheted, az illatokhoz tartozó megfigyeléseken és saját tapasztalatokon alapuló hatások leírását pedig megtalálod a termékismertetőkben.